Nogomet
95

Ronaldo i De Bruyne odveli Real Madrid i Manchester City u polufinale Lige prvaka

Piše: E. B.
(Foto: EPA)
Prvi polufinalisti Lige prvaka su Real Madrid i Manchester City, koji su izbacili Wolfsburg i PSG.

Real Madrid je ekspresno stigao do prednosti od 2:0 već nakon 17 minuta igre, te su time anulirali prednost Wolfsburga iz prvog meča, a oba gola djelo su Cristiana Ronalda.

Real je nastavio sa dominacijom na terenu i traženjem gola. Pokušavali su Kraljevi ponovo matirati Benaglija, a najbliži tome bio je Sergio Ramos, koji u 66. minuti pogađa stativu.

Definitivan kralj Vukova desio se u 77. minuti. Slobodan udarac na 20 metara je Ronaldo pospremio u mrežu i tako odveo svoj klub među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Manchester City je s minimalnih 1:0 savladao PSG-a i sa ukupnih 3:2 prošao dalje.

Navijači Citya su se u 30. minuti uhvatili za glavu kada je Sergio Aguero promašio jedanaesterac. Argentinac je izborio penal i sam je odlučio uzeti odgovornost u svoje ruke, no promašio je čitav gol.

Zlatan Ibrahimović je sa dva dalekometna šuta pokušao ugroziti Hartovu mrežu, no engleski golman je bio siguran.

Odluka je pala u 76. minuti. Kevin De Bruyne je sjajnim udarcem matirao Trappa i bilo je jasno da će Građani igrati u polufinalu.

U 80. minuti Hart spašava svoju ekipu nakon Cavanijevog šuta, a šest minuta kasnije Sveci stižu do gola, no poništen je zbog opravdano dosuđenog ofsajda.

Rezultati uzvratnih utakmica četvrtfinala Lige prvaka: Real Madrid - Wolfsburg 3:0 (ukupno 3:2), Manchester City - PSG 1:0 (ukupno 3:2).