Nogomet
0

Ronaldinho: Penzija trenutno nije opcija

Totalsport
Ronaldinho
Ronaldinho
Brazilski nogometni veteran Ronaldinho (34) potvrdio je da još nije spreman za mirovinu. Usprkos nedavnom prekidu saradnje s Atletico Mineirom, ponuda za nastavak karijere mu ne manjka.

"Penzija zasad nije opcija. Trenutno moj brat (i agent Robert de Assis) o svemu sam razmišlja. Od sljedeće sedmice razgovarat ćemo o mojoj budućnosti. Uzet ću si ove dane kako bih se odmaknuo od svega i odmorio se. Ali znam da je njegov telefon često zvonio", rekao je Ronaldinho.

Ronaldinho navodno na stolu ima ponude iz Engleske, SAD-a, Australije, Južne Amerike i Srednjeg istoka, a ostaje za vidjeti koji će klub odabrati za nastavak svoje karijere.

"Jako sam sretan što sam bio prvak u svakom klubu u kojem sam igrao i oni svi imaju posebno mjesto u mom srcu. Barcelona je klub u kojem sam ostao najdulje. Ali Atletico me dirnuo jako duboko. Osvojiti naslov koji klub nikad prije nije osvojio, takve stvari vam se uvuku pod kožu".

Ronaldinhov sljedeći klub bit će sedmi u njegovoj karijeri, nakon Gremija, PSG-a, Barcelone, Milana, Flamenga i dakako Atletico Mineira.