Javlja Di Marzio
23

Romina legenda na Artemio Franchiju: Fiorentina želi De Rossija za novog trenera

F. Z.
Daniele De Rossi (Foto: EPA-EFE)
Daniele De Rossi (Foto: EPA-EFE)
Daniele De Rossi mogao bi početi svoju trenersku karijeru na klupi Fiorentine, javio je novinar Sky Sporta - Gianluca Di Marzio.

Prvak svijeta s Italijom 2006. godine već je najavio kako planira krenuti očevim stopama i biti nogometni trener. Njegov otac Alberto bio je dugogodišnji trener u omladinskim kategorijama Rome.

De Rossi se povukao u januaru, a nosio je dresove Rome (2001-2019) i kratko Boce Juniors. Fiorentina je u potrazi za novim trenerom. Beppe Iachini je zamijenio Vincenza Montellu u decembru, ali Viole igraju izuzetno loše i od nastavka prvenstva u tri kola osvojili su svega jedan bod.

[TWITTER]1279132972625670147[/TWITTER]

Kao jedan od kandidata spominjao se i Luciano Spalletti, ali je on još uvijek pod ugovorom s Interom do juna 2021. godine, a problem bi mogla predstavljati i njegova plata.

De Rossija je Fioretnina željela dovesti kao nogometaša na ljeto 2019. godine nakon što mu je istekao ugovor s Romom, ali on nije želio igrati za drugi klub u Italiji. Situacija je znatno drugačija kada je u pitanju trenerski posao.