To smo već vidjeli
50

Romeo Beckham u očevom stilu prelijepo pogodio iz slobodnog udarca s velike udaljenosti

D. P.
Romeo u stilu oca Davida (Foto: Screenshot)
Romeo u stilu oca Davida (Foto: Screenshot)
Romeo Beckham, sin legende Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske Davida Beckhama, postigao je prvijenac ove sezone i podsjetio na specijalnost svog čuvenog oca.

Romeo (19) član je MLS tima Inter Miami, ali trenutno nastupa za drugi tim. Upravo je postigao prvijenac i podsjetio na ono po čemu je njegov otac bio poznat, a to je spektakularan slobodan udarac.

U duelu protiv Orlando City II ekipe, Miami je imao slobodan udarac iz prilično velike udaljenosti. Romeo Beckham je preuzeo odgovornost i na spektakularan način pogodio.

Lopta je ušla nisko u golmanov donji desni ugao na što nije mogao reagovati. Taj pogodak donio je Miamiju vodstvo rezultatom 3:1.


Iako mu je to tek prvi gol ove sezone, Romeo ima već sedam asistencija i to mu je specijalnost. I tu liči na svog slavnog oca koji je na fantastičan način izvodio prekide asistirajući i pogađajući protivničke mreže.

Zanimljivo, s Romeom Beckhamom u timu igra i sin još jedne legende Manchester Uniteda. U pitanju je Harvey, sin Phila Nevillea.