Nogomet
1

Romario: Reprezentacija nam je s**nje!

Totalsport
Legenda brazilskog nogometa, Romario, nazvao je trenutni "selecao" s**njem, te pozvao ljude u savezu da razmisle o angažmanu Joela Santane, trenera Flamenga, na mjesto selektora.

Romario nikada nije imao problema reći što zaista misli o reprezentaciji ili nogometnom savezu Brazila, čijeg je bivšeg predsjednika Ricarda Teixeiru poistovjetio sa zloćudnom bolešću (rak), ali je u razgovoru za O Diju ipak možda malčice pretjerao.

"Trenutna reprezentacija je s**nje! Bilo bi teško proći i prvi krug Svjetskog prvenstva. Čak je i aktuelni predsjednik saveza (Jose Maria Marin) već izjavio da selektor reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2014. godine neće biti isti kao današnji. Imamo dvije godine da posložimo ekipu kako ne bi doživjeli totalno poniženje", rekao je Romario koji na funkciji selektora vidi trenutnog trenera Flamenga.

"Zašto Joel Santana nije trener? Jel možda zato što još uvijek rabi ploču i kredu kada objašnjava svojim igračima taktiku? Danas hrpa trenera koristi laptope, a timovi su im svejedno s**nje (aktuelni izbornik Brazila, Mano Menezes, je jedan od njih)", kazao je Romario, koji je odigrao 70 utakmica za brazilsku vrstu, a pritom je postigao 55 pogodaka. Jedino su Pele i Ronaldo postigli više.