Zalog za budućnost
47

Romano: Sve je gotovo! Manchester United kupio novog napadača, cijena 70 miliona eura

K. H.
Rasmus Højlund (Foto: Twitter)
Rasmus Højlund (Foto: Twitter)
Manchester United dogovorio je transfer 20-godišnjeg danskog napadača Rasmusa Hojlunda iz Atalante, a Crvene đavole će ovaj nogometaš koštati garantovanih 70 miliona eura.

Riječ je o napadaču kojeg mnogi porede kojeg s Erlingom Haalandom, najviše iz razloga što ima fizičke karakteristike slične Norvežaninu, a i pred golom je veoma ubitačan.

Ovaj nogometaš je za Atalantu prošle sezone postigao deset golova iz 34 utakmice, no mnogo ubojitiji je u dresu sa državnim grbom.

Za Dansku je debitovao protiv Hrvatske u septembru prošle godine, a u svom prvom nastupu od prve minute protiv Finske u kvalifikacijama za Euro postigao je hat-trick. Ukupno je u šest nastupa za Dansku postigao isto toliko golova, svih šest u kvalifikacijama za Euro.

Ukupno, Manchester United će za njegove usluge platiti 70 miliona eura s bonusima, a sve će početkom naredne sedmice biti i zvanično objavljeno. Fabrizio Romano navodi da je sve gotovo i da je ovaj nogometaš isključivo priželjkivao odlazak na Old Trafford.

Dalje dodaje kako je danski napadač još prije 10 dana dogovorio petogodišnju saradnju s Crvenim đavolima, a da je sve riješeno nakon što su Manchester United i Atalanta postigli dogovor o konačnom obeštećenju.

Također, navodi se i da je ovaj napadač više puta razgovarao s menadžerom Crvenih đavola Ericom Ten Hagom i da je oduševljen projektom koji mu je predstavio ovaj trener.

Tim iz Italije je u posao želio uključiti i transfer Brazilca Freda, ali Manchester Unitedu to nije bio prioritet i pokušat će pronaći drugi način da zaradi novac od prodaje ovog igrača.