Rus seli u Italiju?
0

Roma nudi 10 miliona eura za Pavljučenka

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ruski napadač Roman Pavljučenko (27) nikako nije mogao zadovoljiti svoje poslodavce i navijače Tottenhama, u prvoj svojoj sezoni na White Hart Laneu.

Došao je kao veliko pojačanje iz moskovskog Spartaka, a u 28 utakmica Premier lige je postigao tek pet pogodaka. Najviše je došao do izražaja u Carling Cupu gdje je u šest utakmica postigao isto toliko pogodaka.

Iako je tek došao u Tottenham, te ima valjani ugovor sve do 2013. godine, tokom sezone se moglo nazreti da trener londonske momčadi Harry Redknapp neće imati ništa protiv da Rus ode iz njegove svlačionice.

Mnogi klubovi su osjetili u takvim riječima svoju šansu, pa je tako ovih dana Roma poslala službenu ponudu Tottenhama koja vrijedi 10 miliona eura.

Vrlo je upitno hoće li takvo nešto zadovoljiti čelnike Tottenhama, a ruski Sport Express piše nešto, po njima, daleko realnije. Naime, madridski Real navodno želi zamjenu igrača, te za Pavljučenka nudi Ruuda van Nistelrooyja, koji je prošlu sezonu propustio zbog povrede i operacije koljena, ali će biti spreman za narednu sezonu.