Serija A
10

Roma kaznila promašaje Bologne, Fonseca čuvao Džeku za meč sezone s Ajaxom

H. H.
Bologna je propustila nekoliko izvanrednih prilika na Olimpicu (Foto: EPA-EFE)
Bologna je propustila nekoliko izvanrednih prilika na Olimpicu (Foto: EPA-EFE)
U 30. kolu italijanske Serije A, nogometaši Rome pobijedili su na domaćem terenu ekipu Bologne rezultatom 1:0, a Edin Džeko je meč odgledao s klupe i odmarao je za najvažniji meč u dosadašnjem dijelu sezone koji Vučicu očekuje u četvrtak protiv Ajaxa.

Prvo poluvrijeme proteklo je u mnogo boljoj igri gostiju koji su imali četiri velike prilike za gol. Redom su šanse propustili Palacio, Svanberg, Soriano i Danilo, a kada Bologna nije iskoristila svoje šanse uslijedila je kazna.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela, katastrofalnu grešku napravio je Danilo, a Borja Mayoral je iskoristio poklon i sedmim golom u sezoni doveo je Romu u vodstvo.

Nastavak meča bio je mnogo mirniji, Roma je uglavnom kontrolisala zbivanja na terenu, dok Bologna više nije bila opasna kao u prvih 45 minuta i do kraja je ostalo 1:0.

Vučica je upisala tri boda kojima su zadržali ne tako velike šanse da se domognu Lige prvaka, ali za njih je u ovom trenutku apsolutno najvažniji revanš meč četvrfinala Evropske lige protiv Ajaxa u četvrtak, te je Fonseca zbog toga odmarao Džeku i nije ga uvodio u igru.

Roma - Bologna 1:0 (Borja Mayoral 45')

Tabela: