Englez ruši rekorde
51

Roma ima novog heroja: Abraham je već rekorder i ima šansu "pobjeći" daleko od Batistute

D. P.
Abraham je lako nadmašio Batistutu (Foto: Twitter)
Abraham je lako nadmašio Batistutu (Foto: Twitter)
Sjajni engleski napadač Tammy Abraham postavio je novi rekord Rome po broju golova u prvoj sezoni u dresu Vučice.

Odlaskom Edina Džeke činilo se da će Roma imati probleme u napadačkoj liniji. Međutim, reprezentativca BiH su navijači rimskog kluba već zaboravili zahvaljujući fantastičnim partijama Tammyja Abrahama.

Engleski napadač (24) u prvoj sezoni u dresu Rome već je postigao nevjerovatna 23 pogotka i tako srušio rekord Gabriela Batistute iz prve sezone u Vučici u kojoj je postigao 21 gol. Poređenja radi, Džeko je u prvoj sezoni u Romi postigao 10 golova.

Za navijače Rome engleski reprezentativac je već postao heroj, a do rekorda je došao s dva nova gola u rimskom derbiju protiv Lazija pošto je jučer bio ključni igrač u trijumfu rezultatom 3:0.

Još impresivnije djeluje podatak da Abraham pred sobom ima najmanje 10 utakmica da popravi rekord i "pobjegne" Batistuti toliko da i budući naraštaji napadača Rome imaju probleme da ga stignu.

Roma pred sobom ima osam utakmica u Seriji A i dvije u Konferencijskoj ligi. Kako se očekuje da Rimljani u Evropi prođu narednog rivala Bodo Glimt, pred Englezom je vjerovatno i veći broj utakmica ove sezone.

Podsjetimo, Roma je Abrahama dovela iz Chelseaja nakon što je 24-godišnji napadač prošle sezone osvojio Ligu prvaka s Plavcima. U toj sezoni postigao je 12 golova i bio najbolji strijelac tima sa Stamford Bridegea.