Serie A
11

Roma bez Džeke deklasirala SPAL, Brescia ispala iz lige

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon večerašnjih susreta 35. kola italijanske Serie A dobili smo još jednu ekipu koja ispada u niži rang, dok je borba za plasman u Evropsku ligu i dalje otvorena.

Nogometaši Rome su iskoristili kiks Napolija i pobjedom nad SPAL-om u gostima rezultatom 6:1 stekli solidnu prednost kada je borba za plasman u Evropu u pitanju.

Napoli je izgubio na gostovanju kod Parme rezultatom 2:1, što je značilo da Vučica pobjedom odlazi na čak pet bodova prednosti nad Napuljanima koji su na sedmom mjestu.

Edin Džeko je odmarao i nije ulazio u igru, no njegovi saigrači su napunili mrežu ekipe iz Ferrare do vrhe. U strijelce su se upisali Kalinić, Perez, Kolarov, Zaniolo i dva puta Peres, dok je počasni pogodak za SPAL postigao Cerri.

Za preostalo mjesto u Evropskoj ligi uz Romu i Napoli borit će se i Milan koji ima dva boda manje od Rimljana i tri više od Napuljana.

Što se tiče borbe za opstanak, Genoa je u gradskom derbiju savaldala Sampdoriju rezultatom 2:1, dok je Lecce savladao Bresciju sa 3:1. To znači da se Brescija pridružila SPAL-u kao putnik u niži rang takmičenja.

U posljednja tri kola za izbjegavanje 16. mjesta koje vodi u niži rang borit će se Lecce, Genoa, Udinese i Torino.