Poljak investirao
124

Robert Lewandowski pokrenuo biznis u rodnom gradu, sve je u znaku broja 9

N. M.
Foto: archilovers.com/Montaža
Foto: archilovers.com/Montaža
Napadač Barcelone Robert Lewandowski nedavno je pokrenuo biznis u svojoj rodnoj Poljskoj, tačnije u glavnom gradu ove zemlje Varšavi.

Lewandowski nije baš bio originalan kada je u pitanju izbor biznisa, jer se odlučio za ugostiteljstvo koje je tipičan odabir jednog nogometaša, a u svojoj rodnoj Varšavi je otvorio restoran pod nazivom "Nine's".

Objavljene su fotografije unutrašnjosti restorana koji nudi američku hranu s primjesama azijske i poljske kuhinje, a sve je u znaku broja 9.

Osim samog naziva restorana u kojem je ovaj broj, jedan od specijaliteta restorana su pereci u obliku broja 9. Oni se prave bademovim mlijekom, a broj 9 je ispisan i na stepenicama i pojedinim stolicama restorana. Na stolovima pišu Poljakovi inicijali, opet uz nezaobilazni broj 9.

Naravno, radi se o broju koji Lewandowski nosi na svom dresu kroz svoju zaista impresivnu nogometnu karijeru, a fotografije unutrašnjosti restorana pogledajte u fotogaleriji.

Ono što privlači pažnju jesu i stolice u jednom dijelu restorana, a ustvari se radi o identičnim sjedištima kakve smo navikli viđati na klupama za rezervne igrače na stadionima.

Podsjećamo, Lewandowski je ljeta 2022. godine iz Bayerna za 45 miliona eura prešao u Barcelonu, a ove sezone za katalonski tim ima 9 golova na ukupno 21 utakmici.