Prvi put u historiji kluba
0

VIDEO / River Plate korak bliže ispadanju iz prve lige

Totalsport
Novi sramotan poraz River Plate, najslavniji argentinski nogometni klub, upisao je u prvom dvoboju razigravanja za opstanak u prvoj ligi.

Dosadašnji drugoligaš Belgrano slavio je na svom terenu u Ciudad de Cordobi 2-0 pobjedu, te time došao do velike prednosti uoči nedjeljnog uzvrata na buenosaireškom Monumentalu.

Umjesto 50.000 gledatelja, koliko stane na nacionalni argentinski stadion, moguće je da utakmicu s tribina neće pratiti niko. Posljedica je to prekida utakmice od 20-ak minuta početkom drugog poluvremena utakmice odigrane u srijedu, nakon što je domaća ekipa u 50. minuti povela 2-0.

Nekoliko gostujućih huligana, od kojih je jedan bio s maskom na licu, utrčalo je na teren spustivši se niz visoku ogradu da bi se obračunalo sa svojim ljubimcima. Navijači su napali Riverove igrače samo verbalno i naguravanjem, izvrijeđavši ih zbog njihova novog sramotnog nastupa. Redari su reagirali relativno brzo, a situaciju je pokušao smiriti i Riverov kapiten, bivši argentinski reprezentativac Matias Almeyda (37).

Navijači su ubrzo pobjegli natrag na tribine, a utakmica je nakon prekida nastavljena i odigrana do kraja. Moguće je da će vodstvo lige suspendovati Riverov stadion za uzvrat. U svakom slučaju, u nedjelju će se igrati utakmica visokog rizika. Samo pet dana uoči početka Cope Libertadores Buenos Airesu u slučaju Riverova ispadanja prijete navijački neredi velikih razmjera.

Nikad u 110-godišnjoj historiji kluba nijedna ekipa River Platea, u 33 navrata argentinski prvak, nije ispala u drugu ligu.

Posljednji naslov momčad je osvojila pobijedivši u Clausuri 2008. godine. Otad je sve krenulo nizbrdo i River se, računajući prosjek od tri posljednje godine, našao pri dnu poretka argentinskih prvoligaša.

Argentina, razigravanje za ostanak u 1. ligi, prva utakmica:

Belgrano – River Plate 2-0 (Mansanelli 25-11m, Pereyra 50)