Nogomet
0

Ribery: Na pobjedu nas je inspirisao Evrin govor

Totalsport
Franck Ribery (Foto: AFP)
Franck Ribery (Foto: AFP)
Francuska je gubila nakon prvog poluvremena na gostovanju kod Bjelorusije s 1-0 u kvalifikacijskoj I grupi za SP, ali je na kraju slavila 4-2. Dvostruki strijelac Franck Ribery otkrio je tajnu uspjeha Tricolora.

Bayernov krilni napadač dvaput je poništavao vodstvo domaćina, u 47. minuti iz penala i 64. minuti, a onda su Nasri u 70. i Pogba u 73. minuti svojim golovima donijeli važnu pobjedu Francuzima koji imaju 14 bodova na tabeli, kao i vodeća Španija, ali aktuelni evropski i svjetski prvaci imaju utakmicu manje.

"Ovo je pobjeda za sve nas, za igrače i navijače. Utakmica je bila malo čudna, posebno nakon prvog poluvremena. Ali, onda nam je Patrice Evra održao jako dobar motivacijski govor u svlačionici i to nam je puno pomoglo u nastavku", rekao je Ribery.

Nije otkrio sadržaj tog govora, ali je priča zanimljiva jer je Evra svih 90 minuta ostao na klupi za rezerve u ovom dvoboju.

Golman Hugo Lloris posebno je istaknuo Riberyjevu važnost u tom susretu. Upravo je Tottenhamov golman lošim intervencijama uvelike kumovao bjeloruskim golovima.

"Teška večer za nas, što je primarno moja odgovornost. No, ekipa se uspjela uzdignuti, Franck Ribery nas je vratio svojim golovima i on je taj koji je donio razliku u ovoj utakmici", izjavio je Lloris.