Prijateljski meč
0

Rezervisti Željezničara na Grbavici savladali drugoligaša, Bismark pogodio za pobjedu

N. M.
Nogometaši Željezničara slave gol Charlesa (Foto: Adem Ćatić/fkz.ba)
Nogometaši Željezničara slave gol Charlesa (Foto: Adem Ćatić/fkz.ba)
Nogometaši Željezničara odigrali su danas na pomoćnoom terenu stadiona Grbavica prijateljski meč s Rudarom iz Kaknja, kojeg su savladali rezultatom 1:0.

Bruno Akrapović je na teren od prve minute pustio rezerviste, odnosno nogometaše koji protiv Zrinjskog nisu bili u startnoj postavi, pa su Plavi zaigrali sa sljedećih 11: Dujmović - Mijić, Drina, Mahmić - Galić, Radovac, AlJaber, Šabić - Štilić, Bismark, Boljević.

Do vodstva je Željezničar stigao već u 9. minuti, kada je nakon jednog centaršuta iz gužve u šesnaestercu loptu u mrežu pospremio Ganac Bismark Charles, koji još nije stekao pravo nastupa za Želju u zvaničnim mečevima.

Sredinom prvog poluvremena je Rudar mogao do poravnanja preko Ahmeda Hasanovića, ali golman Plavih Dujmović ga je zaustavio sjajnom intervencijom.

U 26. minuti sjajnu akciju odigravaju Charles, Štilić i Boljević, a Crnogorac šutira pored gola Rudara. Nedugo poslije šut Štilića zaustavlja golman Rudara.

Samir Radovac u akciji tokom utakmice (Foto: Ademi Ćatić, fkz.ba)
Samir Radovac u akciji tokom utakmice (Foto: Ademi Ćatić, fkz.ba)

Finiš prvog dijela donio je novu šansu za Rudar, ali Hasanovića ponovo zaustavlja sjajni Dujmović.

Na otvaranju drugog poluvremena Denis Žerić promašuje gol Željezničara, a potom na drugoj strani Faris Zubanović s nekoliko metara promašuje veliku šansu.

Potom je uslijedio veliki broj izmjena na obje strane pa je tempo utakmice pao, a danas sjajni golman Želje Dujmović u 75. minuti još jednom u situaciji jedan na jedan zaustavlja Hasanovića.

U finišu meča je zbog ofsajd pozicije poništen jedan gol Rudara i ostalo je 1:0 za Željezničar.

Naredni meč Plavi igraju u nedjelju, kada u 20. kolu Wwin lige BiH od 13 sati gostuje Širokom Brijegu u Čitluku. Rudar se takmiči u Prvoj ligi FBiH i za njega se sezona nastavlja tek sredinom marta. Kakanjci su na polovini sezone na pretposljednjem mjestu na tabeli.

Rezultat i strijelac:

Željezničar - Rudar Kakanj 1:0 (Charles 9')