Sarajevski derbi
22

Repuh: Ne treba nam dodatni motiv; Adžem: Stižemo u dobrom raspoloženju

Piše: N. K.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Uoči predstojećeg 112. gradskog derbija na stadionu Koševu između Sarajeva i Željezničara, danas je održana konferencija za novinare.

Šef stručnog štaba Plavih Admir Adžem smatra da je pobjeda nad Borcem iz prošlog kola donijela dobru atmosferu u njegovoj ekipi.

"Stižemo u dobrom raspoloženju jer smo posljednji meč preokrenuli protiv Borca i to nam je dalo samopouzdanje i vjeru da ono što radimo polako počinje da se prima. Spremni smo i jedva čekamo sutrašnju utakmicu. U posljednje vrijeme je postala tradicija da su derbiji negledljivi pa imamo moralnu obavezu da odigramo puno bolje. Ne treba veći motiv od izgubljene titule na Koševu pred sutrašnji meč", rekao je Adžem.

Trener domaće ekipe Senad Repuh istakao je da ova utakmica ima veliki značaj za grad i klubove.

"Ima i pozitivnih stvari za razliku od prethodnih sedmica. Vraćaju nam se pojedini igrači, tako da nam to daje samopouzdanje. Ne treba nam neki poseban motiv. Ovaj meč nam puno znači, puno donosi, ali i oduzima. Očekujemo dobar rezultat i pobjeda bi nas izdigla iz krize i bila bi nam prekretnica. Tačno je da derbiji nisu donosili dopadljivu igru u posljednje vrijeme, ali Sarajevo iz više razloga želi pobjedu više nego ikad. Očekujemo dobru utakmicu, motiva ima dovoljno pa ćemo vidjeti. Nogomet se igra radi navijača i želimo da ih što više dođe te da bude dobra atmosfera. Neka bolji pobijedi", istakao je Repuh.

Željin kapiten Zajko Zeba je rekao da je ekipa spremna i da na Koševo dolazi raspoložena.

"Jedva čekamo da počne utakmica. Nadamo se dobroj i gledljivoj utakmici i neka bolji pobijedi. Probat ćemo se iskupiti navijačima, dat ćemo maksimum, pokušati odigrati dobru utakmicu. Navijači će biti uz nas kao i uvijek. Zbog toga nam je želja da ih učinimo sretnima", rekao je Zeba.

Kapiten Sarajeva Marko Mihojević istakao je da očekuje dobru utakmicu na Koševu.

"Dobro smo radili posljednjih dana. Očekujemo pozitivan rezultat te dobru i dopadljivu utakmicu. Potrudit ćemo se da opravdamo povjerenje navijača. Probat ćemo se iskupiti za loš start i zato pozivamo navijače da nas dođu podržati. Na nama je da damo sve od sebe i da im se zahvalimo dobrom igrom", rekao je Mihojević.

Podsjetimo, utakmica između Sarajeva i Željezničara igra se u subotu na Koševu od 20 sati.