Nevjerovatna situacija
39

Reprezentativcu Srbije propao transfer jer je klub namjerno dao pogrešan email

H. H.
Kostić je odbio trenirati nakon što je saznao da je upitanju namjerna greška (Foto: EPA-EFE)
Kostić je odbio trenirati nakon što je saznao da je upitanju namjerna greška (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski reprezentativac Filip Kostić bio je nadomak prelaska iz Eintracht iz Frankfurta u Lazio, ali transfer mu je propao zbog pogrešnog emaila i prema tvrdnjama Bilda riječ je o namjernoj pogrešci.

Rimski klub je poslao pismenu ponudu Nijemcima, ali Eintracht je nikada nije primio. Kako otkriva Bild, email adresa na koju je ponuda poslana, bila je pogrešno napisana.

Tako je Lazio ostao bez svog dugo očekivanog potpisa zbog prilično bizarne pogreške, iako je praktično transfer bio na pragu realizacije. Nebeskoplavi su pristali isplatiti 15 miliona eura, plus još tri u bonusima, ali na kraju Eintracht nije dobio ponudu.

"Prije šest ili sedam dana obavijestio sam sportskog direktora Eintrachta da želimo dovesti Kostića. Zamoljeni smo da pošaljemo pismenu ponudu i to smo učinili, putem emaila, kako su i tražili. Kasnije je Eintracht javno objavio da nije dobio ponudu", objasnio je Tare za Bild.

Njemački list u ostatku teksta objašnjava da je Lazio imao pogrešnu e-mail adresu Eintrachta koji, doista, nikada nije dobio službenu ponudu. Štaviše, dodaju da je greška vjerovatno bila namjerna, budući da Eintracht ipak nije želio prodati Kostića i Laziju je dao pogrešnu email adresu.

Kostićev agent Fali Ramadani proslijedio je srbijanskom igraču "screenshot" maila koji je Tare poslao na pogrešnu adresu, a koju je dobio od njemačkog kluba. Kostić je nakon toga pobijesnio, te je odbio da trenira pred utakmicu sa Arminiom.

Njemački mediji pišu da bi zbog mira u kući Kostić mogao dobiti povećanje plate, ali svakako je ovo jedna od najneuobičajenijih trannsfer priča posljednjih godina.