Šokantna priča
8

Reprezentativac Nizozemske uhapšen zbog sumnje da je nožem izbo člana porodice

H. H.
Promes je igrao i u nedavnim mečevima Lige nacija protiv BiH (Foto: EPA-EFE)
Promes je igrao i u nedavnim mečevima Lige nacija protiv BiH (Foto: EPA-EFE)
Nogometaša Ajaxa Quincyja Promesa uhapsila je jutros policija zbog sumnje da je bio umiješan u ozbiljan napad nožem u kojem je jedna osoba teže povrijeđena.

Nizozemski reprezentativac navodno je počinitelj napada koji je rezultirao ozbiljnim tjelesnim povredma, krivičnim djelom za koje je predviđeno maksimalno četiri godine zatvora.

Prema pisanju De Telegraafa, 28-godišnjak je trenutno u zatvoru i tamo će morati boraviti najviše tri dana. Istražni zatvor, međutim, može se produžiti.

U pozadini priče je incident s kraja jula, kada je igrač Ajaxa priredio veliku zabavu u skladištu porodične firme u Abcoudeu. Prema pisanju nizozemskih medija, Promes se iz nepoznatih razloga žestoko posvađao s članom porodice i navodno ga izbo nožem.

Intervencijom prisutnih izbjeglo se ono najgore, a neimenovana žrtva je incident prijavila prije mjesec dana.

Promes je u Ajax stigao 2019. godine iz Seville, a u dresu Nizozemske odigrao je 40 utakmica i postigao sedam golova. Igrao je i u nedavnim mečevima Lige nacija protiv BiH - u Zenici je bio starter (0:0), dok je u meču u Amsterdamu (3:1) u igru ušao u finišu susreta.