Pregovori u toku
0

Reprezentacija BiH protiv Brazila 28. februara u Švicarskoj

Sarajevo-x.com
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Kako sada stvari stoje, nogometna reprezentacija naše zemlje Bosne i Hercegovine igrat će prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Brazila 28. februara u Švicarskoj.

Kako prenosi portal Sportsport.ba, selektor Safet Sušić dao je instrukcije da N/FSBiH prihvati ponudu Brazila, a pregovori su još uvijek u toku. Potpisivanje ugovora između predstavnika dvije reprezenatcije očekuje se u narednim danima.

"Što se mene tiče, prihvatamo utakmicu sa Brazilom. Rekao sam ljudima u N/FSBiH da to prihvate i mislim da će u narednih nekoliko dana to biti i ozvaničeno", kazao je Pape za SportSport.ba.

Sušić je izjavio i to kako bi za reprezentaciju BiH predstavljalo veliku čast i zadovoljstvo igrati protiv jedne takve reprezentacije. Pored toga, Brazil bi u tom susretu igrao u gotovo pa najjačem sastavu, sa svim igračima koji igraju u Evropi.

"Sama riječ da igraš protiv Brazila u svijetu nogometa znači mnogo. Nama bi jako dobro došla utakmica protiv njih, jer bi na pravom ispitu mogli vidjeti koliko možemo. Osim toga, u slučaju eventualno pozitivnog rezultata, dobro bi nam došla ta utakmica i zbog samopouzdanja, jer je činjenica da imamo određen kompleks kada igramo protiv jačih ekipa", dodao je Sušić.