Razočaran izvedbom
104

Rendulić: Dva gola smo im poklonili, čestitam Veležu na pobjedi

E. K.
Krunoslav Rendulić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Krunoslav Rendulić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Trener mostarskog Zrinjskog Krunoslav Rendulić bio je izuzetno razočaran poslije teškog poraza u gradskom derbiju protiv Veleža.

Čestitao je današnjem protivniku koji je prema njegovom mišljenju bio bolji protivnik na današnjem susretu te je zasluženo pobijedio.

"Treba čestitati Veležu, bili su bolji pogotovo prvo poluvrijeme, nismo odgovorili na adekvatan način, tek smo počeli igrati nakon drugog gola. Dva gola smo poklonili, nema se šta pričati o tome na ovoj razini, čestitke Veležu", rekao je Rendulić i dodao:

"Sigurno je da je igra na dva kolosijeka ostavila traga što je i normalno, igrači su potrošeni, ali ne treba se vaditi na to, bili smo loši, Velež je pobijedio i to je to".

Nije ga Velež iznenadio igrom na terenu osim što je bio agresivniji te je iskoristio priliku da im još jednom čestita na pobjedi.

"Velež je bio agresivniji, došao je do pobjede i čestitam im. Slijedi desetak dana pauze, treba se odmoriti i pripremiti za Široki, vratiti se na pobjedničke staze", završio je trener Zrinjskog.

Podsjetimo, Velež je pregazio Zrinjski u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a konačan rezultat je bio 3:0 za Rođene.