Uoči meča s Legijom
23

Rendulić: Cilj nam je pobijediti, zakomplikovati cijelu grupu i neizvjesnost držati do kraja

G. Š.
Uoči sutrašnjeg meča između HšK Zrinjski i Legije iz Varšave koji se igra u okviru trećeg kola grupne faze Konferencijske lige na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru, Plemići su najavili da idu na pobjedu s ciljem da zakomplikuju cijelu grupu i neizvjesnost drže do kraja.

Trener mostarskog Zrinjskog Krunoslav Rendulić je na današnjoj konferenciji za medije kazao da Plemići meč na svom terenu jedva čekaju iako je pred njima teška utakmica te da će dati sve od sebe da izbore pobjedu i pokažu da nisu slučajno među najboljima.

Krunoslav Rendulić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Krunoslav Rendulić (Foto: G. Š./Klix.ba)

"Ono što mi očekujemo je da pružimo kvalitetnu igru i naravno da uvijek i protiv svakoga bez obzira na samog protivnika, naš cilj je uvijek isti. Idemo pobijediti. Imamo veliku prednost što smo psihološki rasterećeni, nama je ovo bod plus, isto tako ukoliko dobijemo, a nadamo se da hoćemo, opet ćemo zakomplikovati cijelu grupu. Naš cilj i jeste zakomplikovati cijelu grupu i da držimo neizvjesnost do samog kraja", kazao je Rendulić.

Naglašava da je Zrinjski izborio svoj status u evropskom društvu nogometa i da igraju s izuzetno jakim klubovima te da su u tom društvu uljez, ali da za sada dobro plove i da im je cilj ostati na tim pozicijama i komplikovati život svima koji igraju protiv njih.

Mario Ćuže (Foto: G. Š./Klix.ba)
Mario Ćuže (Foto: G. Š./Klix.ba)

Igrač Zrinjskog Mario Ćuže kaže kako je ovo još jedan historijski trenutak za Zrinjski koji pravi jako dobre rezultate.

"Čeka nas sutrašnja utakmica s Legijom iz Varšave, znamo da je jako dobra ekipa, ali tu će se i nas sigurno nešto pitati, pogotovo kad igramo pred domaćom publikom. Pokazali smo do sada na evropskim utakmicama da se možemo nositi sa svima, tako da vjerujem da možemo i sutra. Mi ćemo sigurno ići na pobjedu", kazao je Ćuže.

Ističe da su spremni za susret s Legijom što će sutra pokazati i na terenu, gdje će od prve minute dati sve od sebe kako bi postigli što bolji rezultat.

"Prezentovali smo se u jako dobrom svjetlu od početka, pobjeda protiv Alkmaara pa jako dobra predstava i šteta ostaje žal što nismo zgražali do kraja u Birminghamu, ali smo pokazali svima u Evropi i vjerujem da nas i sutrašnji protivnik zbog toga respektuje više. Idemo sutra pokazati ko smo , što smo i da ovo sve nije bilo slučajno", zaključio je Ćuže.

Sustre HŠK Zrinjski i Legije iz Varšave održat će se sutra pred punim tribinama na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru od 21 sat gdje se očekuje pravi sportski spektakl. Svi koji nisu u mogućnosti meč pratiti uživo to mogu u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.