Ogorčen zbog grešaka
0

Redknapp predložio novi sistem suđenja na utakmicama

Totalsport
Harry Redknapp (Foto: AFP)
Harry Redknapp (Foto: AFP)
Menadžer engleskog nogometnog premierligaša Tottenhama, Harry Redknapp, predložio je novi sistem suđenja prema kojem bi se na terenu nalazila dvojica glavnih sudija.

Redknapp je bio ogorčen brojem grešaka glavnog, ali pomoćnog sudije, u utakmici Stoke Cityja i njegovog Tottenhama pa je nakon susreta oštro kritizirao suđenje zbog čega je zaradio upozorenje od nogometnog saveza Engleske (FA). U razgovoru za The Sun menadžer "spursa" izjavio je da shvata da sudije imaju težak posao, ali je isto tako predložio moguće riješenje.

"Prošla sedmica je bila prepuna kontroverzi u Premiershipu. Čini mi se da teško prolazi i jedna sedmica a da naslovnice novina nisu pune kritika na sudije", rekao je Redknapp te nastavio.

"Sudije imaju težak posao, ja to znam, a znaju i drugi menadžeri. Ne želim ih kritikovati, ali mislim da bismo mogli naći neko rješenje kako bi mogli svoj posao obavljati na efektivniji način, te da pritom ne rade tako velike greške", rekao je menadžer "spursa" pa predložio.

"U evropskim takmičenjima postoje dodatne sudije na gol-aut/korner linijama i to se pokazalo kao uspjeh. Smatram da bi uvođenje dvojice sudija na teren također polučilo uspjeh. Vrijedi pokušati jer imamo toliko dobrih sudija kojima bi jako dobro došla pomoć kako bi smanjili mogućnost vlastitih grešaka. Ključne odluke donose se svakodnevno i sve je veći pritisak na njih. Msilim da bi to bilo dobro rješenje za sve", zaključio je Redknapp.