Nogomet
0

"Red Army" nastavlja s bojkotom dok se ne počne "ozbiljno raditi"

Sarajevo-x.com
Klub navijača "Red Army" nastavit će bojkotovati utakmice Fudbalskog kluba "Velež" do trenutka kad uvide "da se ozbiljno radi u klubu kao kolektivu", najavljeno je u saopćenju za javnost koje je danas pristiglo na našu adresu.

"Svjesni smo da se preko noći do uspjeha ne dolazi, pa smo zato tražili ulaganje i rad s mladima kao osnov za uspjeh. Od toga izgleda da ništa i nije urađeno. Ne želimo osuditi rad novopečenog trenera FK 'Velež', ali zasigurno nećemo ostati nijemi pri dolasku raznih 'kvalitetnih' igrača, instant uspjehu, bez potpisanih ugovora, pa kad brod počne da tone, teret utakmica i opstanka ostaje na mladim igračima", pišu iz "Red Armyja".

"Ovim ne osuđujemo novopristigle igrače, nego želimo da mostarska i bosanskohercegovačka omladina bude nosilac igre i glavni izvor finansiranja. Sredina tabele, pa čak i borba za opstanak nas zadovoljava, samo da vidimo da se radi na izgradnji stabilnog kluba, potpisivanju dugogodišnjih ugovora, a ne filijali samoprozvanih velikih klubova ili samoprozvanih velikih trenera koji čim dođu zaboravljaju 'Veležovu' djecu i guraju svoje 'adute', pri tome ne zanemarivši činjenicu da ne donose rezultate, nego odnose novac i gubi se dragocjeno vrijeme treninga mlađih igrača. Poštuje se i cijeni ozbiljan rad, te zalaganje za sveti dres", poručuju navijači.