Stvaranje historije
0

Realovih 10 gostujućih pobjeda zaredom novi rekord Primere

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U subotu je Jose Mourinho slavio u stotoj utakmici na klupi madridskog Reala. Njegovi su nogometaši slavili na gostovanju kod Betisa u Sevilli 3-2.

Bila je to 77. Portugalčeva pobjeda. U 20-ak mjeseci koliko je na klupi skupio je samo deset poraza. Njome su Mariđani došli do jednoga posebnog rekorda: deset uzastopnih gostujućih ligaških pobjeda. Nikome u historiji Primere takav niz nije uspio. Dosadašnji je rekord držao Real pod Manuelom Pellegrinijem otprije dvije sezone s devet uzastopnih gostujućih trijumfa.

Dvanaest je gostujućih pobjeda zaredom jednom prilikom spojila i Barcelona, ali između dviju različitih sezona.

Mourinho i njegovi igrači ove su sezone izgubili samo osam od mogućih 78 bodova izgubivši dvaput i remiziravši jednom prilikom. Do kraja sezone pred njima je još 12 utakmica odnosno 36 bodova u igri. S istom učinkovitošću definitvno neće moći propustiti trenutnih deset bodova prednosti pred Barcelonom (70-60).

Nastavi li Real dosadašnjim tempom, nadmašit će, po svemu sudeći, bodovni rekord Guardioline Barcelone otprije dvije sezone. Mourinhu treba deset pobjeda iz zadnjih 12 utakmica da bi dosegao granicu od stotinu bodova. Barcelona je sezonu 2009/10 završila s 99 bodova.