Nogomet
0

Real za Pogbu nudi 60 miliona eura

Totalsport
Paul Pogba (Foto: AFP)
Paul Pogba (Foto: AFP)
Prema pisanju katalonskog El Mundo Deportiva, Real Madrid planira ovo ljeto ponuditi Juventusu čak 60 miliona eura za francuskog veznjaka Paula Pogbu (20).

Mladi nogometaš, koji nije dobio pravu priliku u Manchester Unitedu, nametnuo se u Juventusu kao jedan od najboljih igrača. Ove je sezone u 23 nastupa u Seriji A ubilježio šest pogodaka i osam asistencija, a mnogi ga stručnjaci smatraju jednim od najtalentovanijih veznjaka današnjice.

Nije stoga čudno da je privukao pažnju brojnih klubova koji u ovom trenutku mogu platiti više od Torineza. Je li informacija Mundo Deportiva tačna, ostaje upitno, ali nije tajna da Real ljeti običava puno trošiti na pojačanja, a katalonski dnevnik je uvjeren da će upravo Pogba biti jedna od glavnih meta Madriđana u predstojećem prijelaznom roku.

Pogbin ugovor s Juventusom vrijedi do 2016. godine, a u posljednje su se vrijeme kao interesenti za njega spominjali i Arsenal, PSG, pa čak i Manchester United koji ga je prije dvije godine besplatno pustio u Torino.