Meč 21. kola La Lige
377

Real u 99. minuti "okrenuo" najgoru ekipu u prvenstvu, VAR diktirao tok utakmice

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Reala pobijedili su na stadionu Santiago Bernabéu u okviru 21. kola La Lige ekipu Almerije rezultatom 3:2 i to nakon velikog preokreta budući da su Kraljevi gubili 2:0 nakon prvog poluvremena.

Hladan tuš za domaće uslijedio je već u prvoj minuti utakmice kada je Ramazani postigao pogodak na asistenciju Robertonea.

Real je u nastavku dominirao u posjedu lopte, ali su gosti bili opasniji u napadima pa su tako uputili čak osam udaraca ka domaćem golmanu. Nagrada za hrabro izdanje stigla je dvije minute prije odlaska na odmor kada je Gonzalez udvostručio prednost Almerije.

Real je odmah krenuo silovito u drugom poluvremenu, a Bellingham je u 56. minuti smanjio prednost gostiju nakon realizacije penala. Šest minuta kasnije Arribas je postigao i treći pogodak za Almeriju, ali je on bio poništen nakon gledanja VAR-a zbog prekršaja koji se desio na početku akcije. Kontroverzno poništenje pogotka je očekivano izazvalo lavinu komentara na društvenim mrežama te velike proteste gostiju.

Pet minuta kasnije Vinicius Junior postiže pogodak za izjednačenje nakon što je postigao pogodak ramenom poslije ubacivanja Tchouamenija. I ova situacija se gledala kroz prizmu VAR-a te je ponovo presuđeno u korist Reala. Krenuo je Real potom silovito po preokret, a do njega je došao u devetoj minuti sudijske nadoknade kada je pogodak za važna tri boda postigao Carvajal.

Real je današnjom pobjedom prestigao Gironu na prvom mjestu La Lige i sada ima dva boda više od svog rivala, dok je Almeria ostala na posljednjoj poziciji. U narednom kolu Real gostuje Las Palmasu, dok će Almeria ugostiti Alaves.

Rezultat i strijelci:

Real - Almeria 3:2 (Bellingham pen. 56', Vinicius Junior 67', Carvajal 90+9' - Ramazani 1', Gonzalez 43')

Tabela: