Španija
0

Real s Alonsom zaključio dovođenje pojačanja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Xabi Alonso, 27-godišnji vezni igrač španske reprezentacije i dosadašnji igrač Liverpoola, bit će posljednje pojačanje madridskog Reala u ovom prijelaznom roku, poručuje sportski direktor Jorge Valdano.

Alonso još treba završiti ljekarski pregled prije potpisivanja ugovora za Real u transferu vrijednom, navodno, 30 miliona eura. Navijačima će biti predstavljen tek nakon turneje po Sjevernoj Americi, na koju će se "kraljevski klub" zaputiti u četvrtak.

  • Xabi Alonso je važan igrač za popunjavanje naše momčadi, bilo je vrijedno boriti se za njegov transfer. S njegovim dovođenjem ujedno i zaključujemo potragu za pojačanjima u ovom prijelaznom roku. Doveli smo vrlo dobre igrače i osnažili se u svim linijama, zbog čega su naši navijači jako uzbuđeni - izjavio je Valdano.

Procjenjuje se da je Real na dovođenje svih osam pojačanja ovog ljeta, među kojima su i veličine poput Cristiana Ronalda, Kake i Karima Benzeme, potrošio oko 250 miliona eura. No, sada treba i "očistiti" svlačionicu, jer je plan da novi trener Manuel Pellegrini krajem avgusta ima na raspolaganju 25 igrača.

Tako je Real u utorak raskinuo ugovor sa braničem Michelom Salgadom, i to nakon što je ovaj 10 godina služio klubu. Na izlaznim vratima kluba su i vezni igrač Rafael van der Vaart, te napadači Klaas Jan Huntelaar i Alvaro Negredo. Za njih se zanimaju klubovi iz Njemačke, Italije i Engleske.