La Liga
14

Real Madrid teškom mukom slavio protiv fenjeraša, Varane s dva gola spasio Zidanea

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Real Madrida pobijedili su fenjeraša španske La Lige Huescu u meču 22. kola rezultatom 2:1, što im je 13. trijumf u ovoj sezoni.

U prvom poluvremenu Real je imao samo jednu šansu i to preko Benzeme u 34. minuti, no Fernandez mu je zaustavio pokušaj, pa se na pauzu otišlo bez pogodaka.

Odmah na startu drugog poluvremena Rico je pogodio prečku gola Real Madrida, a dvije minute kasnije, u 48. minuti, Galan dovodi Huescu u vodstvo i pogađa za 1:0.

Sedam minuta nakon toga Benzema je na drugoj strani pogodio prečku iz slobodnog udarca, lopta se odbila visoko u zrak, a na pravom mjestu unatoč svemu našao se Varane koji je pogodio za poravnanje Real Madrida.

Francuski štoper u 84. minuti postiže svoj drugi gol i donosi preokret Kraljevskom klubu, a na kraju će se ispostaviti i pobjedu, što je izuzetno važno za samopouzdanje ekipe Zinedinea Zidanea koje je nakon posljednjih dešavanja poljuljano.

Real se tako na najbolji mogući način iskupio navijačima za poraz u prošlom kolu od Levantea na svom terenu i nakon 21. odigranog susreta u ovoj sezoni La Lige imaju 43 osvojena boda, tri više od Barcelone koja je treća.

Barcelona svoj naredni meč igra u nedjelju protiv Betisa, dok će prvoplasirani Atletico Madrid igrati protiv Celte iz Viga u ponedjeljak.

Huesca - Real Madrid 1:2

Tabela: