Nakon preokreta
43

Real Madrid teškom mukom slavio na Kanarskim ostrvima i prebacio pritisak na Gironu

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Real Madrid je u 22. kolu španske Primere pobijedio Las Palmas na Kanarskim ostrvima rezultatom 2:1 i prebacio pritisak na Gironu.

Susret je dobro počeo po Real Madrid koji je u petoj minuti mogao doći do prednosti, no udarac Rodryga je zaustavio golman domaćih da bi u 36. minuti Vinicius imao veliku priliku koju nije uspio iskoristiti pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku su prvi zaprijetili domaći nogometaši i to preko Munira El Haddadija čiji je udarac zaustavio Andriy Lunin da bi ipak Las Palmas stigao do vodstva u 53. minuti susreta. Sandro Ramirez je uposlio Javiera Munoza koji je savladao golmana Reala i donio prednost domaćem sastavu.

Real je u 57. minuti uspio postići gol i to preko Danija Carvajala, no on je poništen zbog ofsajda da bi Kraljevi osam minuta kasnije ipak izjednačili rezultat. Edouardo Camavinga je fantastično uposlio Viniciusa, a Brazilac je pogodio mrežu protivničkog golmana.

Kraljevi su prvoplasirani na tabeli sa 54 boda iz 21 odigrane utakmice dok je Las Palmas trenutno osmi sa 31 osvojena boda.

U sljedećem kolu Las Palmas će gostovati kod Granade dok će Real Madrid još jednom gostovati i to ovaj put kod Getafea.

Rezultat i strijelci:

Las Palmas - Real Madrid 1:2 (Munoz 53' / Vinicius 65', Tchouameni 84')

Tabela: