Nogomet
19

Real bez problema sa Liverpoolom, Juventus pao u Pireju

Piše: A. D.
Monaco - Benfica (Foto: AFP)
Niz zanimljivih i uzbudljivih mečeva ponudila nam je i večeras Liga prvaka. Real iz Madrida opravdao je ulogu favorita na gostovanju kod Liverpoola, a za iznenađenje večeri pobrinuo se Olympiakos koji je porazio Juventus.

Anderlecht – Arsenal 1:2

Publika je u Anderlechtu na pogodak čekala ravno 70 minuta, a onda je Praet centrirao sa desne strane, a Najar loptu zakucao u gol Arsenala za veliko slavlje prisutnih na stadionu. Topnici se nisu predavali, a do izjednačenja su uspjeli doći minut prije kraja preko Gibbsa. Ni tu nije bio kraj, pošto je dva minuta kasnije z apotpuni preokret pogodio Lukas Podolski.

Galatasaray – Borussia Dortmund 0:4

Dortmund je popravio dojam nakon blijedih izdanja u Bundesligi porazivši u Istanbulu domaći Galatasaray sa visokih 4:0. Aubameyang je sa dva rana pogotka pokazao ko će na večerašnjem susretu voditi glavnu riječ, a Marco Reus sjajnim pogotkom riješio pitanje pobjednika. Poraz domaćina potvrdio je Ramos u finišu utakmice.

Tabela:

Dortmund 9 Arsenal 6

Anderlecht 1 Galatasaray 1

Atletico Madrid – Malmo 5:0

Švedski predstavnik Malmo namučio je Atletico iz Madrida koji je do željenog rezultata došao tek u drugom dijelu utakmice. Koke je pogotkom zaključio lijepu akciju za 1:0, potom je lijepo poslužio Mandžukića koji je precizan za 2:0. Grizmann je pogodio za 3:0, a trijumf su potvrdili Godin i Cerci golovima u samom finišu utakmice.

Olympiakos – Juventus 1:0

Nakon Atletica u Pireju je pao i Juventus. Prvak Grčke trijumfovao je rezultatom 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Kasami koji je preciznim udarcem lijevom nogom savladao Buffona, nakon što mu je lijep povratni pas odigrao Mitroglu.

Tabela:

Atletico Madrid 6 Olympiakos 6 Juventus 3 Malmo 3

Liverpool – Real Madrid 0:3

Jednu od najzanimljivijih utakmica na Anfield Roadu igrali su Liverpool i Real iz Madrida. Kraljevi su opravdali ulogu favorita i trijumfom od 3:0 zakoračili u osminu finala. Lijepu akciju u 23. minutu završio je Ronaldo, da bi do poluvremena sa dva pogotka dileme oko pobjednika otklonio Karim Benzema. Prvo je preciznim udarcem glavom pogodio za 0:2, a potom bio najsnalažljiviji u gužvi za konačnih 0:3.

Ludogorets – Basel 1:0

Ludogorets je u sudijskoj nadoknadi uspio doći do velike pobjede nad Baselom. Junak domaćih navijača bio je Minev. Gosti su od 18. minuta igrali sa deset igrača. Die je bio neoprezan, grubo je startovao na protivničkog igrača zbog čega mu je arbitar pokazao put u svlačionicu.

Tabela:

Real Madrid 9 Ludogorets 3 Liverpool 3 Basel 3

Bayer Leverkusen – Zenit 2:0

Apotekari su upisali važan trijumf na Bay Areni protiv Zenita rezultatom 2:0. Donati je bio strijelac za 1:0, a Papadopulos za 2:0 samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru umjesto našeg Emira Spahića.

Monaco – Benfica 0:0

Jedini meč na kojemu publika nije vidjela golove večeras je onaj između Monaca i Benfice. Iako su i jedni i drugi imali svoje prilike, napadači su zakazali pa su se na kraju morali zadovoljiti podjelom bodova. Benfica je posljednjih 15 minuta igrala sa deset igrača nakon što je isključen Lopez. Tabela:

Tabela:

Bayer Leverkusen 6 Monaco 5 Zenit 4 Benfica 1