Nakon 10 godina prvi put na klupi
143

VIDEO / Reakcija Ikera Casillasa nakon vodstva Malage je puno toga rekla

Piše: N. J.
Casillas je meč pratio sa klupe (Foto: AFP)
Casillas je meč pratio sa klupe (Foto: AFP)
Nogometaši Real Madrida večeras su poraženi na gostovanju kod Malage u 17. kolu Primere, čime su praktično ostali bez utrke za titulu, budući da je Barcelona ovim porazom otišla na velikih 16 bodova prednosti.

Zanimljiva je, međutim, bila reakcija Ikera Casillasa, koji je večeras meč pratio sa Realove klupe, nakon što je Malaga došla u vodstvo 1:0 u 49. minuti.

Nije Casillas ništa trebao reći, njegova je reakcija rekla puno toga, što režiseru prijenosa ovog meča dakako nije promaklo.

Sada je već sasvim jasno da Jose Mourinho ima velikih problema u vođenju Reala, a nakon još jednog poraza u nizu bit će mu zaista teško održati red u svlačionici.

Mourinho je u ovoj utakmici, bez ikakvih naznaka o eventualnoj povredi, odlučio prvog golmana Ikera Casillasa ostaviti na klupi. Ne računamo li utakmice u kojima nije mogao nastupiti zbog povrede (ili je pošteđen nepostavljanjem uopće u igrački kadar), ovo je bilo prvi put nakon deset godina da je Casillas sjedio na klupi Reala u nekoj od utakmica Primere.

Posljednji je put gledao meč s klupe za rezerve 2002. godine protiv Deportiva.

Antonio Adan je bio ove subote prvi golman Reala i Mourinhov izbor. I iako se ne može uopće govoriti da je bilo šta skrivio, ovakav potez Mourinha je, kažu španski mediji, novi dokaz "raspada u Realovoj svlačionici".