Objavljena fotografija
0

Rüdiger ne može otvoriti oko nakon stravičnog sudara, mogao bi nositi masku

H. H.
Antonio Rüdiger (Foto: Marca)
Antonio Rüdiger (Foto: Marca)
Njemački reprezentativac Antonio Rüdiger spasio je Real Madrid poraza od Šahtara golom u 95. minuti, a tom prilikom dobio je žestok udarac u glavu od protivničkog golmana i završio je obliven krvlju. Marca je objavila fotografiju na kojoj je prikazano njegovo potpuno zatvoreno oko i Nijemac je upitan za derbi protiv Barcelone u nedjelju.

Kako se može vidjeti, lijevo oko mu je potpuno zatvoreno i uopće ga ne može otvoriti. Na sreću, nema povreda kosti. Testovi su obavljeni u 6 ujutro, kada se Kraljevski klub vratio avionom iz Varšave gdje se igrala utakmica protiv Šahtara.

Sutra će u Realu procijeniti mogućnost nošenja maske, ali nije izvjesno da će se odlučiti za taj korak.

Šahtar je vodio protiv Reala rezultatom 1:0 zahvaljujući pogotku koji je postigao Zubkov u prvoj minuti drugog poluvremena, a kada se činilo da će aktuelni prvak Evrope doživjeti šokantan poraz, Rüdiger je spasio španski tim i donio im poravnanje.

Nakon centaršuta Kroosa, Rüdiger je bio najviši u skoku i uspio je prije protivničkog golmana Anatolija Trubina doći do lopte i poslati je u mrežu, no neposredno nakon toga doživio je žestok sudar s njim i medicinski tim Reala nekoliko minuta ukazivao mu je pomoć na terenu.