I pored osvojene titule
0

Razočarani Kahn se oglasio nakon što mu je Bayern uručio otkaz, posebno im je zamjerio jednu stvar

E. B.
Oliver Kahn (Foto: EPA-EFE)
Oliver Kahn (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je Bayern jučer na dramatičan način stigao do titule prvaka Njemačke, bavarski klub je objavio da je otpustio Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna s pozicija direktora.

Bayern je u subotu u dramatičnom finišu sezone u Bundesligi došao do još jednog naslova šampiona Bundeslige i to pogotkom Musiale u 89. minuti utakmice u Kolnu za konačnih 2:1, čime su iskoristili remi Borussije s Mainzom (2:2) i došli do 33. titule prvaka, a 11. uzastopne.

Na tribinama u Mainzu nije bilo Olivera Kahna, a njemački mediji su naveli kako mu je na dan utakmice saopćeno da je smijenjen, te da mu je zabranjen odlazak na utakmicu u svojstvu direktora kluba.

Navodno, Kahn je poludio kada je dobio lošu vijest, no sada se oglasio i demantovao te navode.

Kahn je obznanio da je odluku o smjeni saznao dan pred utakmicu, a na sami dan duela je dobio razočaravajuću vijest koja ga je očito mnogo zaboljela, a to je da ne može biti na utakmici i proslaviti titulu.

"Laž je da sam poludio kada su mi rekli da sam dobio otkaz. Nazvao me Herbert Hainer još u petak i saopćio mi odluku kluba. Bio sam smiren i razgovarali smo normalno. Mene je samo zanimalo zašto su to uradili. U subotu su mi rekli da ne mogu ići na utakmicu i prihvatio sam tu oduku. Naravno da sam razočaran, ali sam sretan zbog osvojene titule, zbog trenera, igrača i navijača", poručio je Kahn koji je od jula 2021. godine obavljao funkciju izvršnog direktora Bayerna.