Blatter se predomislio?
0

"Razmotrit ćemo uvođenje tehnologije u nogomet"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Senzacionalni se preokret dogodio u razmišljanju predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera. U utorak je objavio kako će biti razmotreno uvođenje tehnologije u nogomet.

Prvi čovjek svjetskog nogometa održao je u Južnoj Africi konferenciju za novinare i odmah se na početku ispričao Englezima i Meksikancima koju su teško oštećeni u utakmicama osmine finala Svjetskog prvenstva.

Engleska je poražena od Njemačke s 4-1, ali pri rezultatu 2-1 se lopta koju je uputio Frank Lampard od prečke odbila iza gol-crte punih 38 centimetara, ali urugvajske sudije to nisu primijetili. Meksiko je, pak, izgubio od Argentine s 3-1, ali prvi je pogodak za "gaučose" postigao Carlos Tevez koji je bio u ofsajdu 92 centimetra.

Blatter je kazao da se već ispričao predstavnicima obje reprezentacije koji su njegovo izvinjenje i prihvatili.

"Na sastanku Odbora međunarodnog nogometnog udruženja (IFAB) sljedećeg mjeseca u Walesu ćemo otvoriti raspravu o mogućnosti uvođenja video-tehnologije. Bilo bi besmisleno da to ne uradimo. No, raspravljat će se samo o uvođenju tehnologije na gol-crtu. U situacijama kakva se dogodila Meksiku tehnologija nije potrebna", dodao je Blatter.