Palo i pomirenje
32

Razgovor Kasumovića i Džemidžića u Zenici o Evropskom prvenstvu i proširenju trening centra

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas su u Gradskoj upravi Zenice održali sastanak s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem o temi organizacije Evropskog prvenstva za kadetkinje te proširenja Trening centra NSBiH.
Nogometni savez BiH u sastavu Muris Jabandžić, Adnan Džemidžić i Nihad Hodžić danas su s Kasumovićem razgovarali o organizaciji Evropskog prvenstva u nogometu za kadetkinje, uzrasta djevojčica mlađih od 17 godina, koje će se igrati od 3. do 15. maja u našoj zemlji, ali i o nadogradnji Trening centra Nogometnog saveza BiH, o čemu se priča već nekoliko godina.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je kazao da su do sada bili dobri domaćini i organizatori te da se pomirio sa Džemidžićem, kojeg je ranije prozivao.

"Do sada smo bili dobri domaćini i organizatori i sretni smo što smo domaćini ovog prevenstva, a druga tema je razgovor o proširenju Trening centra NSBiH. Usaglasili smo anex ugovora i ove godine će se to početi raditi. Prije mene, kada se prvi dio trening centra pravio, Grad Zenica je donirao zemljište na 25 godina. Slična je kombinacija sada, samo su bolji uvjeti za Grad Zenicu, ipak NSBiH ima mnogo sredstava, a mi dugova", kazao je Kasumović te dodao:

"Ja i gospodin Džemidžić profesionalno radimo svoj posao. Nemamo problema. Svi mi nekada dođemo u sukob, ali život treba ići dalje i generalnog sekretara sam primio i sve je uredu. Svi možemo nekada dati jaku izjavu, ali ne treba čitav život stvarati neprijatelja."

Džemidžić je u obraćanju medijima kazao da se nemaju na šta požaliti u smislu organizacije utakmica u Zenici te da su dobili šta god su tražili.

"Bilo je dobro i u prethodnom periodu, nemamo se na šta požaliti. Omogućili su nam sve što smo tražili. Radimo za dobrobit društva i ovdje želimo imati nukleus za razvoj mladih talenata. Dogradnja trening centra i proširenje kapaciteta će omogučiti da imamo još dva terena i više smještajnih kapaciteta, jer želimo što više selekcija u Zenici. Imamo mir i trenažne procese koji se mogu odvijati svakodnevno. Imamo više od 300 dana godišnje aktivno korištenje Trening centra i mislim da ćemo napraviti još bolje priče", zaključio je Džemidžić.