Nogomet
0

Raul: Kako bih volio zaigrati u utakmici Real Madrida i Schalkea!

Totalsport
Raul Gonzalez (Foto: AFP)
Raul Gonzalez (Foto: AFP)
Legendarni 36-godišnji španski napadač i bivši kapiten reprezentacije Raul Gonzalez s velikim zanimanjem će pratiti mečeve svojih bivših klubova Schalkea i Real Madrida u osmini finala Lige prvaka.

Punih 16 godina proveo je Raul u Kraljevskom klubu od potpisa prvog profesionalnog ugovora 1994. godine. Nakon odlaska iz Real Madrida je dvije godine igrao za Schalke, a od 2012. godine nastupa za katarski Al Sadd s kojim je odmah u prvoj sezoni osvojio državno prvenstvo.

"Kada sam saznao da će Real Madrid i Schalke igrati međusobno, prva stvar koja mi je prošla kroz glavu bila je pomisao kako bih volio zaigrati u tim utakmicama", rekao je Raul.

Međutim, nije rekao u čijem dresu. Čak se odbio izjasniti za koga će navijati…

"Ne mogu vam reći za koga bih volio da prođe dalje. Iako, znate da sam u Real Madridu postao odrasla osoba i proveo tamo praktički cijelu karijeru, te ostvario mnogo uspjeha. To je bilo izvanredno razdoblje za mene. U Schalkeu sam proveo puno manje vremena, ali sam to razdoblje proživio s velikim intenzitetom. Kada sam odlazio iz Gelsenkirchena, nisam mogao ni zamisliti da ću i dalje imati tako jake veze s klubom. Tako da ću ove utakmice pratiti s vrlo ugodne pozicije", rekao je Raul.

"Ako Schalke želi proći dalje, morat će nadvladati svoje nedostatke u obje utakmice. Svaki njegov igrač morat će pružiti 120 posto svojih mogućnosti, a trebat će im i nešto sreće. Moraju ostvariti pozitivan rezultat u prvoj utakmici kod kuće. Ako to ne učine, bit će im jako teško u Madridu."

Na upit o ključnom Realovom igraču, ponudio je očekivani odgovor…

"To je Cristiano Ronaldo. On je na vrhuncu karijere i žestoko se bori u svakoj utakmici. Xabi Alonso je također vrlo važan igrač za Real Madrid, koji diktira igru u sredini terena. Tu su i drugi važni igrači poput Casillasa i Ramosa."