Nogomet
0

Ratnik Emir Spahić navikao nas je na dobre partije, čekamo ih i u Bayeru

Piše: Edin Isanović
Emir Spahić (Foto: Klix.ba)
Emir Spahić (Foto: Klix.ba)
Emir Spahić (32) stavio je u petak paraf na ugovor sa Bayerom iz Leverkusena do 2015. godine. Tako je kapiten bh. nogometne reprezentacije nakon kratke epizode u Anzhiju preselio u Bundesligu koja je ove sezone dala finaliste Lige prvaka. Popularni Spaha doveden je na Bay Arenu kako bi Apotekari pojačali konkurenciju i što kvalitetniji dočekali nastupe u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

Činjenica je da Spahić profesionalno radi svoj dio posla, uvijek je davao maksimum gdje god je igrao. Stoga se predviđa ne samo da će opravdati očekivanja, nego da će postati ljubimac Bayerovih navijača.

Čelnici kluba iz Leverkusena pratili su Spahića i shvatili su da im treba baš takav tip igrača. Pregovori su tekli u najvećoj tajnosti pa su mnogi ostali zatečeni objavom njegovog dolaska u redove Apotekara.

Spahić je veoma popularan među bh. navijačima. On je snažan odbrambeni igrač koji dominira u zračnim duelima, a često se nameće kao vođa.

Najveće su mu vrline čitanje suparničke igre. Bori se do krajnjih granica svojih mogućnosti, naročito u reprezentaciji.

Nadamo se da će se Spahić nametnuti u Leverkusenu, odigrati dobro u Ligi prvaka i spremno dočekati Mundijal u Brazilu (vjerujemo da će se Zmajevi plasirati na planetarni izlog nogometa).

Nesalomljivi ratnik Emir Spahić navikao nas je na dobre partije, čekamo ih i u dresu Bayera iz Leverkusena.

Lična karta

Datum rođenja: 18. august 1980.godine Mjesto rođenja: Dubrovnik Klubovi za koje je nastupao: Čelik, GOŠK (Dubrovnik), Zagreb, Shinnik, Torpedo, Lokomotiv, Montpellier, Sevilla, Anzhi, Bayer Levekusen Reprezentacija: U-21 15 nastupa, Seniorska reprezentacija 64 nastupa (3 pogotka)