Nogomet
0

Ratko Dujković: Spremni smo uz naše navijače ostvariti podvig

Piše: A. M.
Fudbaleri aktuelnog prvaka BiH, mostarskog Zrinjskog, sa optimizmom dočekuju predstojeći meč drugog pretkola Lige prvaka protiv Maribora.

Nakon 0:0 u Mostaru Plemići vjeruju u povoljan ishod u Sloveniji i prolazak u narednu rundu takmičenja.

"Prolazak u narednu rundu takmičenja bio bi ogromna stvar za Zrinjski. U prvom susretu cilj je bio pobijediti bez primljenog pogotka, a uspjeh je bio polovičan. Ne mislim da je Maribor u prednosti nakon prve utakmice igrane u Mostaru", kazao je golman Zrinjskog Ratko Dujković za Klix.ba, dodavši:

"Oni znaju igrati na rezultat, iskusni su i kvalitetni i naravno da zaslužuju respekt. U prvoj utakmici smo se nosili sa njima, a vjerujem da će tako biti i na predstojećoj", kazao je Dujković.

Posebno će važno biti zatvoriti sve prilaze golu u prvih dvadeset minuta utakmice kada se očekuje pritisak domaćina koji će imati veliku podršku svojih navijača.

"Očekujem njihov pritisak u početku, ali se ne plašim, mi to možemo izdržati. Znamo da će veliki broj naših navijača doći u Maribor, sretni smo zbog toga, ali i spremni da ih razveselimo i sa njima proslavimo veliki rezultat", zaključio je Dujković.