Nogomet
8

Ranieri: Leicester je poput Pepeljuge

Klix.ba
Claudio Ranieri (Foto: EPA)
Claudio Ranieri (Foto: EPA)
Menadžer Leicester Cityja Claudio Ranieri uživa u osvajanju engleske Premierlige sa svojim timom, a za talijanske medije je izjavio da je njegov klub poput Pepeljuge iz bajke.

Bivši trener Juventusa i Rome je spektakularno doveo Lisice do njihove prve titule prvaka Engleske u historiji te je slavio uprkos šansama od 5000:1.

"To je nešto neopisivo. Pažnja cijelog svijeta je usmjerena na nas, svi nas gledaju. Dobio sam pozive iz svih dijelova svijeta. Leicester je poput Pepeljuge, pobijedio je najbogatije klubove u Premijerligi, to se svima svidjelo. NIkada nisam vjerovao u bajke, ali nisam ni gubio nadu. Bio sam siguran da smo prvaci tek nakon što su Chelsea i Tottenham odigrali neriješeno. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka sam pozvao Guusa Hiddinka i zahvalio mu se hiljadu puta. Svojoj supruzi nikad niasm rekao da ćemo osvojiti Premierligu. Kada smo otputovali na gostovanje Sunderlandu, najudaljenije u prvenstvu, vidio sam mnogo njihovih navijača i djece u našim dresovima. Nakon utakmice sam mislio i na njih. Poređenja radi, Leicesterovo osvajanje Premierlige je isto kao da je moj Catanzaro osvojio ligu ili Sassuolo Seriju A danas. Sljedeća sezona će biti veoma teška, ali nam je cilj da osvojimo 10. ili bolje mjesto", izjavio je Ranieri.

Leicester će do kraja sezone igrati protiv Evertona na svom terenu, a potom na gostovanju kod Chelseaja.