Blackburn zaiteresovan
0

Rangnick: Ako Raul želi otići iz Schalkea, razgovarat ćemo

Totalsport
Raul
Raul
Angažman legendarnog španskog nogometaša Raula (34) u njemačkom Schalkeu približio se kraju. Bild piše da će već u aktuelnom prijelaznom roku napustiti klub iz Gelsenkirchena i vjerovatno otići u Englesku.

Posljednjih se dana spominje kako zanimanje za najboljeg strijelca u povijesti Lige prvaka pokazuje Blackburn iako službene ponude još nema.

"Za Raula vrijedi isto što i za druge igrače: ako mi kaže da želi otići, razgovarat ćemo. Ali, to se dosad nije dogodilo, kao što nema nijedne ponude za njega", objasnio je Ralf Rangnick.

Trener Schalkea i sam je svjestan da se Raul već duže vrijeme ne osjeća dobro u Gelsenkirchenu.

"Posljednjih sam mjeseci više puta tražio razgovor s njim jer imam osjećaj da nešto nije u redu. No, on na svako moje pitanje odgovara sa 'sve je OK, nema nikakvih problema'", tvrdi Rangnick.

Bild piše da je glavni razlog Raulovog nezadovoljstva Rangnickov sistem igre. Kod Felixa Magatha je bivši kapiten Real Madrida imao potpunu slobodu u igri koja mu je kod sadašnjeg trenera znatno ograničena.

Raulu aktuelni ugovor vrijedi do sljedećeg ljeta. Iako ima plaću oko šest miliona eura po sezoni, spreman je odreći je se i napustiti Gelsenkirchen do kraja avgusta.