Saša Papac
0

"Rangersi moraju igrati puno bolje u Ligi prvaka"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Rangersi u srijedu protiv Stuttgarta moraju pokazati značajan napredak u igri u odnosu na subotnju utakmicu protiv Motherwella", rekao je Saša Papac za Telegraph uoči predstojećeg susreta Lige prvaka.

Glasgow Rangersi su u subotu protiv Motherwella odigrali utakmicu bez golova, a Rangerse je poraza spasio golman Allan McGregor koji je odbranio penal. Papac nije bio previše optimističan govoreći o meču protiv Stuttgarta u slučaju ako se njegova ekipa ne uozbilji.

"Morat ćemo igrati puno bolje, jer naša forma iz meča protiv Motherwella nije dovoljna. Sada igramo sa Stuttgartom u Ligi prvaka i moramo odigrati na visokom nivou i biti koncentrirani svih 90 minuta i igrati puno bolje nego u subotu", rekao je Papac.

On je dodao da Stuttgart možda i nije najbolji evropski klub, ali da imaju dobre igrače i da smatra da je Bundsliga jedna od najboljih evropskih liga.

"Mislim da su oni favoriti, ali se mi moramo boriti. Prije dvije sezone smo pokazali da možemo igrati evropske utakmice. U Njemačkoj timovi igraju puno otvorenije, ponekad pet ili šest igrača igra u napadu i moramo biti spremni na to", rekao je Papac.

Glasgow Rangers u srijedu gostuju u Stuttgartu u okviru grupe G evropske Lige prvaka.