Prešao u S. Arabiju
34

Rakitić se potpuno "slomio" na oproštaju i u suzama objasnio zašto je napustio Sevillu

H. H.
Uplakani Ivan Rakitić (Foto: Screenshot)
Uplakani Ivan Rakitić (Foto: Screenshot)
Nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić (35) kompletirao je prelazak u saudijskog prvoligaša Al-Shabab, s kojim je potpisao ugovor do juna 2025. godine, a danas se uz suze oprostio od Seville.

Sevilla je održala oproštajnu konferenciju za medije na kojoj je govorio i Rakitić, koji je objasnio razloge svog odlaska.

"Prvo ću reći da neću plakati pa ćemo vidjeti hoću li uspjeti", započeo je Rakitić, no vrlo brzo se "slomio".

"Postoje trenuci kada morate shvatiti da vaše vrijeme dolazi kraju. Važno je to shvatiti, ali to može itekako boljeti", rekao je kroz suze, a potom poentirao:

"I dalje želim biti starter u svakoj utakmici, no zamisli novog trenera nisu iste kao moje. Htio sam pomoći Sevilli na terenu i ne bih mogao podnijeti da samo nemoćno s klupe promatram što se događa", rekao je hravtski as.

Rakitić je tako nakon 13 godina napustio Španiju gdje je od januara 2011. nastupao za Sevillu, s kojom je 2014. osvojio Evropsku ligu.

Igrao je potom za Barcelonu s kojom je osvojio Ligu prvaka 2015. godine, a nakon povratka u Sevillu 2020. došao je do novog pehara Evropske lige 2023. godine.

Njegov novi klub Al-Shabab se trenutno nalazi na 11. mjestu tamošnje tabele, a od internacionalaca igraju Carlos Junior, Iago Santos, Carrasco, Diallo, Cuellar, Saiss i Kim Seung Gyu.