"Transfer pakt"
50

Raiola bijesan zbog oštrog komentara šefa Borussije o Haalandovoj budućnosti

N. K.
Mino Raiola i Erling Haaland (Foto: Twitter)
Mino Raiola i Erling Haaland (Foto: Twitter)
Menadžer Erlinga Haalanda Mino Raiola je bijesan nakon što je šef Borussije iz Dortmunda Hand-Joachim Watzke demantovao špekulacije da postoji transfer pakt po kojem će Norvežanin napustiti klub, javljaju njemački mediji.

Navodni usmeni dogovor omogućio bi da njemačka ekipa dopusti sjajnom napadaču prelazak u Real Madrid na kraju sezone, ali Watzke je rekao da takav pakt ne postoji.

"Sve je to sr**e. Neki stručnjaci kažu: 'Oni su na berzi, morat će prodati Haalanda narednog ljeta.' Odluka o tome hoćemo li ili nećemo nekoga prodati u našem klubu donosi isključivo uprava. Još nije odlučeno hoće li otići narednog ljeta. Vidjet ćemo", rekao je 62-godišnji Watzke za Sport1.

Međutim, navodi se kako su Watzkeove riječi u potpunoj suprotnosti s načinom na koji Raiola vidi kompletnu situaciju.

Španski list AS preko izvora iz Dortmunda tvrdi da već postoji usmeni dogovor s Raiolom koji će omogućiti da napadač pređe u Real na kraju sezone.

Norveški napadač postigao je nevjerovatnih 68 golova u 67 utakmica za bundesligaški klub od svog dolaska iz RB Salzburga u januaru 2020. godine.

Taj fenomenalni rekord učinio je 21-godišnjaka jednim od natraženijih igrača u Evropi pa su se u utrku za njega uključili mnogi velikani.

S njim su povezani Real i Barcelona, dok ga Manchester United i dalje želi dovesti na Old Trafford.

Chelsea je također bio u utrci za sjajnim napadačem prije nego što se preusmjerio na vraćanje Romelua Lukakua.

Unatoč tome što su ljetos zadržali svoju zvijezdu, vjeruje se da Haaland ima otpusnu klauzulu od oko 80 miliona eura koja se može aktivirati na kraju ove sezone.

I iako želi naglasiti da nema dogovora, Watzke je nedavno priznao da će se teško izboriti za zadržavanje Haalanda i narednog ljeta.

"Naravno da će biti teško. Ne kažem, međutim, da to putpuno ne dolazi u obzir. Učinit ćemo sve što možemo kako bi nam naši vrhunski igrači ostali vjerni u budućnosti", rekao je za Welt am Sonntag.