"Operação Bósnia"
28

Rafael Leao najavio utakmicu sa Zmajevima, posebno je pohvalio jednog bh. igrača

S. G.
Leao na današnjem pressu Foto: Twitter
Leao na današnjem pressu Foto: Twitter
Prvotimac Milana i reprezentacije Portugala Rafael Leao govorio je na današnjoj press konferenciji uoči utakmice kvalifikacija za EURO koja očekuje njegovu selekciju protiv Bosne i Hercegovine.

Ofanzivni nogometaš istakao je kako je sami kraj sezone, ali da i pored toga nije umoran kad god treba nastupati za svoju domovinu.

"Bila je ovo vrlo naporna sezona, s puno utakmica, ali kada dođe ovaj trenutak, umor nestane i želimo predstavljati svoju zemlju. Želimo se plasirati na Evropsko prvenstvo", jasno poručuje Leao.

Za Rafaela Leaa nema dvojbe kada je u pitanju ko će biti najveća opasnost za njegovu ekipu u subotnjoj utakmici. Naravno, izdvojio je Edina Džeku.

"Da, Džeko je glavna opasnost po nas. On je jako kompletan igrač i još uvijek čini razliku uprkos svojim godinama. On je igrač na kojeg moramo da obratimo pažnju. No, na poziciji stopera imamo kvalitetne igrače koji mogu da se nose s njim, iako mu ne treba puno prilika da napravi razliku. BiH će ući u ovaj meč kao da je finale i moramo najbolje da se pripremimo za to", poručuje Leao.

Portugalske novinare je zanimalo kako u ekipi Milana ima status startera za razliku od reprezentacije svoje zemlje.

"Kad dođem ovdje, ne razmišljam o tome, samo dajem sve od sebe. Ne razmišljam o tome da budem starter ili igrač s klupe, pokušavam iskoristi svaku šansi i napredovati. Bit ću sretan kako god bude, ali najvažnije je predstavljati reprezentaciju", odgovara.

Neizostavna tema na press konferenciji bila je i novi ugovor koji je nedavno potpisao sa Milanom.

"Odluka je pala već prije potpisivanja ugovora, rekao sam menadžerima da je to ono što želim. Kad sam stigao u Milan, klub me podržao na nevjerovatan način, nisam razmišljao ni o jednom drugom klubu ni o odlasku, želim ispisati historiju Milana", poručuje sjajni Leao.

Inače, Portugalci su danas obavili trening uoči "operacije Bosna" kako su nazvali meč koji ih očekuje u subotu. Ako je suditi prema fotografijama, na njemu je vladala sjajna atmosfera.

Utakmica između Portugala i Bosne i Hercegovine na rasporedu je 17. juna na stadionu Luž u Lisabonu sa početkom u 20:45 sati po našem vremenu.