Konačan dogovor
0

Rafa Benitez ostaje na klupi Liverpoola do 2014.

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Španski nogometni stručnjak Rafael Benitez konačno je prekinuo nagađanja o svom budućem angažmanu potpisavši produženje ugovora kojim će ga Anfieldu ostati do 2014. godine.

Novi četverogodišnji ugovor liverpulovog menadžera koštao je oko 20 miliona britanskih funti (nešto više od 21 miliona eura), saznaje Telegraph.

Nakon višemjesečnih pregovora s klubom i najmanje osam prepravki ugovora, Benitez je konačno utvrdio uslove sa američkim suvlasnicima kluba Tomom Hicksom i Georgeom Gillettom. Španac je na klupi Liverpoola od 2004. godine.

Dogovor je, saznaje list, postignut nakon niza telefonskih poziva i faksova koje su savjetnici slali objema stranama. Frustracije su rasle i zbog ponude koju je Benitez imao iz Real Madrida. On je dvaput javno odbio stavke koje su mu ponuđene ugovorom, te tražio da mu novac bude uplaćen u eurima, pa onda funtama i zahtijevao stavku kojom će mu biti omogućeno da napusti klub ako on bude prodat, a njemu se ne svide novi vlasnici.

"Moje srce je uz nogometni klub Liverpool i oduševljen sam što potpisujem novi ugovor", izjavio je Benitez. "Volim ovaj klub, navijače, grad i sa ovakvim klubom i ovakvim navijačima nikad ne bih mogao reći ne ostanku."

"To što je Rafa pristao na dugogodišnju vjernost klubu je odlična vijest", izjavio je jedan od vlasnika Liverpoola Hicks, dok je Gillett poručio: "Sa Rafom na klupi nadamo se boljem nogometu i uspjesima na terenu."