Nogomet
13

Radovanović: Željezničar nije nepobjediv, dat ćemo sve od sebe za trijumf

Piše: D. B.
Igor Radovanović
Igor Radovanović
Nakon sedam odigranih kola tuzlanska Sloboda se nalazi na devetom mjestu na tabeli sa devet osvojenih bodova. Povratnici u Premijer ligu su dobro počeli sezonu, a onda je uslijedio pad. Sada će u 8. kolu biti domaćini Željezničaru, koji ima tri pobjede u nizu. Ipak, napadač Slobode Igor Radovanović smatra da njegov tim može zaustaviti Plave.

"Dobro smo otvorili sezonu te smo u prva dva kola osvojili šest bodova. Potom je uslijedio rezultatski pad, ali treba biti realan i reći da smo igrali s ekipama iz gornjeg dijela tabele. Odigrali smo dosta teških utakmica, ali smo mogli bolje. Prioritet je osigurati opstanak, tako da smo sad na tom učinku. Mislim da smo se iz Bijeljine trebali vratiti barem s bodom, ali smo podbacili.", izjavio je Radovanović za portal Klix.ba.

Sloboda će u subotu ugostiti Željezničar, a u Tuzli mnogo očekuju od ove utakmice.

"Tek sam stigao u Slobodu, ali već vidim koliko navijačima i ljudima u Tuzli znači utakmica protiv Željezničara. Zbog toga ćemo svim silama pokušati pobijediti Plave i učiniti naše navijače sretnim", rekao je napadač Slobode.

No, savladati Željezničar nije lako.

"Željezničar je kvalitetan protivnik i doći će u Tuzlu po dobar rezultat. Ne bih izdvajao pojedince, jer su Plavi ekipa koja na svakoj poziciji ima odličnog nogometaša. Opasan su protivnik, ali nisu nepobjedivi", jasan je bio Radovanović.

On tvrdi da Sloboda može pružati bolje partije u nastavku sezone.

"Mi smo dovoljno kvalitetni da igramo bolje i ostvarujemo zapaženije rezultate. Vjerujem da ćemo to pokazati u narednom periodu i sezonu završiti u gornjem dijelu tabele", smatra nogometaš Slobode.

Prema njegovim riječima, i ove sezone će se voditi zanimljiva borba za titulu, ali i za opstanak.

"Još je rano za neke prognoze za kraj prvenstva, ali je sigurno da će se Sarajevo, Zrinjski, Široki Brijeg i Željezničar boriti za prvo mjesto. Zanimljiva će biti i borba za opstanak, jer se radi o podjednakim ekipama, tako da će se voditi borba za opstanak do samog kraja prvenstva", završio je Radovanović.