Nogomet
0

Radovac: Znamo slabosti i kvalitete Viteza, želimo u četvrtfinale

Piše: D. B.
Samir Radovac
Samir Radovac
Sarajevo u srijedu na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuje ekipu Viteza. Bit će to revanš susret osmine finala Kupa BiH, u kojem Bordo ekipa namjerava osigurati plasman u četvrtfinale. Prvi susret je završen rezultatom 1:1.

Nakon što je u prvom susretu bilo 1:1, Sarajevo je na istom stadionu u Travniku nekoliko dana kasnije savladalo Vitez u 13. kolu BHT Premijer lige BiH rezultatom 2:0. Isti protivnik dolazi u goste ekipi Husrefa Musemića, a ulog je poprilično veliki, plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Nogometaš Samir Radovac smatra da neće biti problema za tim sa Koševa.

“Siguran sam da ćemo proći dalje. Odigrali smo već dvije utakmice protiv Viteza u tekućoj sezoni i dobro smo upoznati o kvalitetima i slabostima novajlije u Premijer ligi BiH. Smatram da smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa i vjerujem da naš plasman u četvrtfinale neće doći u pitanje", izjavio je Radovac za portal Klix.ba.

Ipak, upozorio je da se ekipa ne smije opustiti jer Vitez ima nekoliko pojedinaca u napadu koji mogu napraviti opasne situacije pred golom Dejana Bandovića.

"Vitez ima nekoliko dobrih igrača prema naprijed, a to su i pokazali u posljednjim utakmicama. Međutim, vjerujem da će naša odbrana biti na visini zadatka te da će ostatak ekipe pomoći našim defanzivcima, kako bi se sačuvala naša mreža", smatra mladi nogometaš FK Sarajevo.

Rekao je da i njegova ekipa napreduje kada je riječ o napadu, posebno u odnosu na početak sezone i ogroman problem sa realizacijom.

"Intenzivno radimo na poboljšanju realizacije i mislim da se to već primijeti. Postizali smo golove na posljednjim utakmicama, prije svega mislim na utakmice protiv Rudara, Travnika i Viteza te se nadam da ćemo u tom ritmu nastaviti", rekao je Radovac, koji je istakao sjajnu atmosferu na Koševu uoči utakmice Kupa BiH i teškog gostovanja Zrinjskom u okviru BHT Premijer lige.

Uzvratna utakmica osmine finala Kupa BiH između Sarajeva i Viteza se igra u srijedu od 13:30 sati.