Nogomet
0

Radovac: Ne razmišljamo o tituli i slavlju Željezničara, idemo na pobjedu

Piše: D. B.
Samir Radovac
Samir Radovac
Večerašnji 101. gradski derbi između Željezničara i Sarajeva bit će prvi u karijeri za mladog igrača sredine terena Bordo ekipe Samira Radovca. Talentovani nogometaš je veoma optimističan, a nada se i prilici za dokazivanje na velikoj sceni.

Radovac nestrpljivo očekuje derbi, a tvrdi i da u ekipi vlada veliki optimizam.

"Sigurno da će mi ovaj derbi ostati u sjećanju, a hoće li to biti u lijepom ili tužnom, vidjet ćemo. Veoma sam euforičan kao i ostali saigrači i navijači. Što je najvažnije, u timu vlada optimizam", izjavio je Radovac.

Bio bi izuzetno sretan ako zaigra protiv ljutog rivala.

"Prethodne četiri utakmice sam bio u startnoj postavi i to me je zaista obradovalo. Nastojim se što bolje pokazati na terenu. Volio bih zaigrati i na derbiju. Ne želim kriti svoja osjećanja, to bi me učinilo najsretnijim igračem u tom trenutku. Derbi mi znači puno, kao i bordo dres", kazao je mladi nogometaš FK Sarajevo.

U taboru FK Željezničar se nadaju pobjedi i proslavi titule nakon utakmice protiv vječitog rivala, a Radovac se na razmišljanja i želje komšija uopće ne obazire.

"Uopće ne razmišljam o njihovom slavlju i tituli. Mi idemo na pobjedu i to ćemo pokazati na derbiju", tvrdi Radovac.

Radovac je upozorio na kvalitet Željezničara u prekidima. Rekao je i da Plavi imaju sjajne nogometaše, ali i da njegov tim ne zaostaje.

"Uvijek su kvalitetni u prekidima, imaju dobre skakače, kao i općenito dobre igrače u timu. Međutim, mi imamo prvog strijelca lige, Emira Hadžića, imamo i brza i opasna krila te čvrstu odbranu" rekao je Radovac.

On smatra da obje ekipe imaju jake adute, da će utakmica biti neizvjesna, ali priželjkuje pobjedu svoje ekipe za koju će biti potrebna podrška navijača.

"Koliko bi navijače obradovala pobjeda na derbiju, toliko bi i nas igrače. Navijače pozivam da dođu u što većem broju i da nas podrže, a mi ćemo im vratiti najbolje što znamo. Mi smo najmlađa ekipa u Premijer ligi i dosta smo kvalitetni, a na derbiju će se poslije posljednjeg zvižduka pokazati ko je bio kvalitetniji i bolji. Nadam se najboljem, a to je pobjeda", rekao je Radovac.