Protiv Adanaspora
122

Rade Krunić debitovao za Fenerbahče, Michy Batshuayi postigao četiri gola

E. K.
Rade Krunić u dresu Fenerbahčea (Foto: Fenerbahče/Twitter)
Rade Krunić u dresu Fenerbahčea (Foto: Fenerbahče/Twitter)
Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić danas je debitovao za ekipu Fenerbahčea.

Vezni igrač nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je debitovao za novi klub u utakmici Kupa Turske protiv Adanaspora koju je Fenerbahče riješio u svoju korist rezultatom 6:0.

Četiri pogotka za slavni turski klub je postigao belgijski napadač Michy Batshuayi, koji je na ovom susretu mijenjao našeg Edina Džeku, dok su se još u strijelce upisali Lincoln i Mert Hakan Yandas.

Dijamant je inače prvi napadač kluba iz Istanbula, ali mu je trener Kartal dao poštedu u ovom susretu i ukazao priliku za igru Batshuayiju koji je iskoristio na pravi način.

Naš reprezentativac je na terenu proveo svih 90 minuta i nema sumnje da će trener Fenera Ismail Kartal u budućnosti moći računati na njega.

Podsjetimo, Krunić je prije nekoliko dana stigao u redove slavnog turskog kluba i to kao posuđen igrač iz Milana, a Fenerbahče će na ljeto morati otkupiti njegov ugovor.

Krunić je karijeru počeo u redovima Sutjeske, a još je igrao za Donji Srem, Veronu, Borac iz Čačka, Empoli te Milan za kojeg je ove sezone odigrao 14 utakmica.

Za reprezentaciju BiH je u 32 utakmice postigao četiri gola.

Rezultat i strijelci:

Fenerbahče - Adanaspor 6:0 (Lincoln 28', Batshuayi 39', 50', 68', 71', Yandas 81')