Za manje od 100 minuta
89

Radamel Falcao u predgrađu Madrida proživljava drugu mladost: Tigar zabio tri gola u tri meča

E. B.
Radamel Falcao (Foto: EPA-EFE)
Radamel Falcao (Foto: EPA-EFE)
Kolumbijski nogometaš Radamel Falcao u redoivma Rayo Vallecana proživljava drugu mladost.

Falcao, koji će u februaru napuniti 36 godina, je nedavno potpisao za Rayo Vallecano i odmah na startu je pokazao da su i klub i on napravili pravi potez.

U manje od 100 minuta na terenu u tri utakmice Falcao je postigao tri pogotka.

Falcao je debitovao za ekipu iz predgrađa Madrida u 5. kolu kada je Rayo dočekao Getafe. Falcao je ušao u igru u 71. minuti, a samo deset minuta kasnije je postigao prvijenac za konačnih 3:0.

Potom je popularni El Tigre na gostovanju kod Atletica u Bilbao ušao u igru u 76. minuti pri rezultatu 1:1, a u 90+6. minuti je sjajno pogodio glavom za pobjedu Raya i velika tri boda.
U susretu 6. kola koji je odigran jučer Rayo je dočekao Cadiz, a Falcao je prvi put zaigrao od prve minute, a u 44. minuti je pogodio za 2:0 nakon lijepe akcije po desnoj strani. Rayo je susret riješio u svoju korist rezultatom 3:1.
Falcau, očito, Španija itekako odgovara. Kao član Atletico Madrida u dvije sezone je na 91 utakmici zabio čak 70 pogodaka od čega čak 52 u 68 utakmica u prvenstvu.

I pored poznih igračkih godina Tigar nastavlja da rešeta mreže i nema sumnje da će biti glavna uzdanica Raya ove sezone, a da će svi oni koji gledaju utakmice ekipe iz Vallecasa imati priliku barem još jednu sezonu gledati kolumbijskog majstora na djelu.