Kapitenska lekcija
3

Puyol "uništio" igrača Seville zbog provokacija, Pjanić također slavio pobjedu

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni štoper Barcelone Carles Puyol napravio je vrlo zanimljivu komunikaciju na društvenim mrežama nakon što je njegov tim slavio protiv Seville rezultatom 3:0 i prošao u finale Kupa Kralja.

Čini se da je Puyol samo čekao da sudija označi kraj utakmice i da Barcelona zvanično osigura prolazak u finale, a onda se vratio na objavu igrača Seville Susa Fernandeza iz 11. februara kada je provocirao igrača katalonskog kluba Pedrija te mu je Puyol nakon svega poželio "laku noć", jasno poručivši šta misli o njegovim ranijim riječima.

Kako Puyol tokom karijere nije imao takve ispade i nije poznat kao neko ko se voli naslađivati tuđim porazima, morao je još jednom odgovoriti i pojasniti zbog čega se nasladio na poraz Seville.

"Morate poštovati kolege i znati podnijeti poraz jednako kao i znati pobijediti. Pedri nije zaslužio provokacije nakon prvog meča, a u nogometu se sve vraća. Laku noć", napisao je Puyol.

Također, pobjedu je na društvenim mrežama proslavio i naš Miralem Pjanić koji je napisao da je za Barcelonu najbitnije da od početka do kraja vjeruju.

"Kada si Barcelona, onda moraš samo vjerovati. Idemo u finale", poručio je Pjanić.

Podsjećamo, nogometaši Barcelone su prošli u finale španskog Kupa kralja nakon što su u uzbudljivom meču na Nou Campu nakon produžetaka izbacili Sevillu i slavili rezultatom 3:0, što im je nakon poraza od 2:0 u prvom meču bilo dovoljno za finale.